Bugün sizlerle sevgili eşimden bir tarif yayınlayacağım. Et yemeklerini yapmayı da, yemeyi de çok sever kendisi :)
Haftasonu soslu biftek yapmaya karar verdik. Fotoğraf çeken yine benim ama bu sefer hem yapıp hem çeken ben değilim :) Böylesi çok daha keyifliymiş ...
Buzluktan
çıkarılıp özenle kesilmiş bifteklerimiz :) Ve sosumuz hazır. Sosun
içerisine fotoğraf çekmeye çalışırken görebildiğim kadarıyla ; Yoğurt,
zeytinyağı, kekik,1 tatlı kaşığı kadar biber salçası, 1 diş sarımsak,
evinde bulunduranlar için hoş koku vermesi açısından biberiye ekledi
eşim :)
Daha sonrasında bifteklerimizi karıştırdığımız sosa iyice buluyoruz.
Bifteklerimiz hazırlandıktan
sonra 1 saat kadar üzerini streç filmle kapladığımız tabakta
buzdolabında bekletiyoruz. Böylece dinlenmesini sağlıyoruz. Daha
sonrasında kızdırdığımız tavamızda etlerimizi kızartıyoruz. Bu arada ilk
önce etimizi kızgın tavada 45 saniye kadar tutup hemen arkasını
çevirerek aynı işlemi yaparsak sanki yanmış gibi olucak dış yüzeyi ama
böylece içerisindeki su dışarı çıkmamış oluyormuş :) Sonrasında
ateşimizi kısıp pişirmeye devam ediyoruz. Böylelikle içerisindeki su ile
pişmiş oluyor etlerimiz :)
Bifteklerimiz
pişmeye devam ederken bu arada bende salata işlemine başlıyorum. En
sevdiğim 3 malzeme bir arada :) Kıvırcık, havuç ve kırmızı lahana
üzerine bol nar ekşisi tuz ve zeytinyağı ile :)
Etlerimiz ,patates kızartması ve salatamız hazır ... Çok et sevmeyen biri olaraktan ne düşündüğümü bilmek isterseniz tadı ENN-FESS-Tİİ :) Denemenizi tavsiye ederim.
3 yorum:
afiyet bal şeker olsun bitanemm.
gerçektende enfes gorunuyor yemekler=)
enişte bu işi biliyomuş gercekten=)
canım karı- koca ellerinize sağlık...
harika görünüyor...
kocaman sevgiler...
Çok teşekkür ederimm ikinizede :) Daha daha güzelerini beraber yiyelim inşallah.
Yorum Gönder