28 Mart 2012 Çarşamba

Soslu Biftek Tarifi

Bugün sizlerle sevgili eşimden bir tarif yayınlayacağım. Et yemeklerini yapmayı da, yemeyi de çok sever kendisi :)
Haftasonu soslu biftek yapmaya karar verdik. Fotoğraf çeken yine benim ama bu sefer hem yapıp hem çeken ben değilim :) Böylesi çok daha keyifliymiş ...
 
Buzluktan çıkarılıp özenle kesilmiş bifteklerimiz :) Ve sosumuz hazır. Sosun içerisine fotoğraf çekmeye çalışırken görebildiğim kadarıyla  ; Yoğurt, zeytinyağı, kekik,1 tatlı kaşığı kadar biber salçası, 1 diş sarımsak, evinde bulunduranlar için hoş koku vermesi açısından biberiye ekledi eşim :)


Daha sonrasında bifteklerimizi karıştırdığımız sosa iyice buluyoruz.

 
Bifteklerimiz hazırlandıktan sonra 1 saat kadar üzerini streç filmle kapladığımız tabakta buzdolabında bekletiyoruz. Böylece dinlenmesini sağlıyoruz. Daha sonrasında kızdırdığımız tavamızda etlerimizi kızartıyoruz. Bu arada ilk önce etimizi kızgın tavada 45 saniye kadar tutup hemen arkasını çevirerek aynı işlemi yaparsak sanki yanmış gibi olucak dış yüzeyi ama böylece içerisindeki su dışarı çıkmamış oluyormuş :) Sonrasında ateşimizi kısıp pişirmeye devam ediyoruz. Böylelikle içerisindeki su ile pişmiş oluyor etlerimiz :)




Bifteklerimiz pişmeye devam ederken bu arada bende salata işlemine başlıyorum. En sevdiğim 3 malzeme bir arada :) Kıvırcık, havuç ve kırmızı lahana üzerine bol nar ekşisi tuz ve zeytinyağı ile :)






Etlerimiz ,patates kızartması ve salatamız hazır ... Çok et sevmeyen biri olaraktan ne düşündüğümü bilmek isterseniz tadı ENN-FESS-Tİİ :) Denemenizi tavsiye ederim.

3 yorum:

cicibiciseyler.com dedi ki...

afiyet bal şeker olsun bitanemm.
gerçektende enfes gorunuyor yemekler=)
enişte bu işi biliyomuş gercekten=)

Gurme Şirine dedi ki...

canım karı- koca ellerinize sağlık...
harika görünüyor...
kocaman sevgiler...

* NiSsACa * dedi ki...

Çok teşekkür ederimm ikinizede :) Daha daha güzelerini beraber yiyelim inşallah.